Super Mario-saga fortsätter

Super Mario är ett av världens starkaste varumärken inom spel. Shigeru Miyamoto heter mannen bakom succéspelet. Denne japanske spelproducent har fortsatt med att lansera spel efter spel långt efter det att Super Mario har blivit en världssuccé.Det är uppenbart att Miyamotos satt sitt fokus på att vidareutveckla sina franchisekoncept. Bland annat har flertalet spinoffs för Super Mario och hans andra framgångssaga The Legend of Zelda lanserats. Men inte nog med det. Den flitige japanen har också lyckats ge oss spelälskare några helt nya läckerbitar.Vi har valt ut två spel som den 62-årige kyotosonen Miyamoto varit med om att skapa efter millenieskiftet. Om du gillar Super Mario, kan det vara värt att lägga din tid och provspela dessa spel.

Pikmin

Pikmin är ett strategiskt spel för Game Cube som lanserades 2001. Det är ett roligt 3D-spel som blivit en succé och även lanserats i en Wii-version år 2009. Spelet går ut på att hjälpa kapten Olimar som har hamnat i knipa. Hans rymdskepp har nämligen kraschat på en planet som han inte har någon kunskap om. Planeten är bebodd av rätt trevliga varelser som hjälper Olimar reparera skeppet. Vill du spela en klassiker – ett snällt och enkelt spel som du kanske missat – är Pikmin att rekommendera.

Nintendogs

Ett annat underhållande spel av Miyamoto som du kan ha missat är Nintendogs. Spelet lanserades år 2005 och har – precis som i princip alla Miyamotos spel -fått varma recensioner av kritiker. Spelet försöker återge hundägarupplevelsen till fullo. Du kan välja en hundras som du själv önskar och sedan upppleva hur det är att vara en hundägare – utan att äga hunden. Det hela utmynnar i en dynamisk digital tamagotchiupplevelse. Spelet är en pärla för dig som funderar på att skaffa en hund, men som inte vågat ta steget full ut.